Tuesday, January 5, 2010

Anakku dah sekolah

The school has finally started...
Had to send both Elisya n Batrisyia to school.. Tadika Everland... got a good review of this school.. ada mandarin class n fardhu ain skali...
Hantar dua2 senang at least tak ler diorang kecut perut sangat...
Batrisyia seems so eager to go to school the first day while Elisya langsung tak nak bangun...
Batrisyia awal2 dah siap n tolong mommy kejutkan kakaknya...

Batrisyia: Kakak wake up... lets go to school
Elisya: No.. I don't want..

At last daddy had to do something.. kalau tak end up tak pegi sekolah on the 1st day..
Elisya diangkat dengan baju2 tidurnya ke dalam bathroom dan disiram...

So in the morning muka Elisya memang monyok... memang tak nak pegilah senang cakap..
Tu la mommy suruh tidur awal taknak.. tak boleh tidur lah.. not sleepy lah.. macam2 alasan..

Tengok muka tu...


First day...
Batrisyia got herself in Class 4 Red..
Look a little bit scared sebab ada a few classmate yang menangis sampai berlari cari ibu...


Elisya in class 5 Red..
Elisya is actually the one yang prefer to choose on her own tapi sebab choices of colours is very limited so dia tak start apa2 just senyap kat kerusi.. so Teacher Jasber had to kick start her off...


Dah tengah2 tu dah naik syok pula masing2 especially Batrisyia...

Aduh camana nak mula ni...


Bukan main tersengih....


Elisya cam biasa je la..

senyap jerk.. colour tu dah pendek pun dia just show to the teacher without saying a word..
terpaksalah mommy n daddy selamatkan keadaan... dalam kesibukan mengambil gambar...

At the end of the day... Elisya got her first star sticker for colouring well...

tengoklah gold sticker kat collar dia tu... dalam senyap2 tu...

n batrisyia got her own cheerful n sporting sticker and for not being a cry baby on the 2nd day...

sticker gambar a smiley girl ngan star necklace... Teacher Hamidah stick it on her nametag...

Alhamdulillah.. so far so good..
Dan on 2nd day both of them dah okay bangun pagi for school..

Jadual waktu
1st Day : 8.30am - 10.00am
2nd Day : 8.30am - 10.30am
3rd Day : 8.30am - 10.30am
Onwards : 8.30am - 12.00 nn


Batrisyia n Aqilah


Nak balik.. end of 1st Day


This is our school Tadika Everland.. Batrisyia jom balik...

1 comment:

  1. weh dah besar kan anak2 kita cepat jer masa berlalu...
    elisya baya hakim eh.. aku pun dah ingat2 lupa.. tapi ok lah diorg saing p sekolah

    ReplyDelete