My moist milo cake..
Resepi sendiri sebab tak perasan Batrisyia dah abiskan cooking chocolate..
So mix and match guna milo...
Resepi moist milo cake
1 cawan butter
1 cawan gula icing
Campuran 4 sudu besar milo, 1/2 cawan susu cair, 1 sudu besar susu pekat dan 1/2 cawan air panas
3 biji telur
1 sudu kecil esen vanila
3 cawan tepung kek
pukul butter ngan gula icing sampai kembang.
Masukkan telur sebiji demi sebiji. Kacau adunan.
Masukkan esen vanila. Kacau lagi.
Masukkan campuran milo dan kacau.
Masukkan tepung secawan demi secawan. Gaul sebati.
Griskan loyang dan masukkan adunan bakar selama 40 minit dengan suhu 180
Untuk krim coklat...
1 sudu besar milo
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan air
1 sudu besar mentega
Campurkan bahan 1 hingga 3 dan panaskan atas api perlahan.
Setelah cukup pekat masukkan mentega.
Masak hingga menjadi pekat dan sejukkan sebelum disapukan atas kek...
Batrisyia sangat suka kek ni.. dah 3 kali buat dalam cuti bersalin ni
No comments:
Post a Comment